petak, 3. lipnja 2011.

Posjet mladih iz župe sv. Vida (Varaždin)

Mladi varaždinske župe sv. Vida posjetili su svog donedavnog župnika fra Gorana Rukavinu, koji je prije nekoliko tjedana otišao u Topusko, kako bi preuzeo pastoralnu službu u tamošnjoj župi Pohođenja Blažene Djevice Marije.
Mladi župe sv. Vida nisu zaboravili ni njega ni sve što je učinio u nešto više od dvije godine službe kao župnik u toj velikoj kapucinskoj župi u Varaždinu, te se već po odlasku fra Gorana u novu župu počelo razmišljati o posjetu toj župi.
Stoga je 10. travnja na petu korizmenu nedjelju jedna grupa mladih župnih suradnika i suradnica (uglavnom članova župnog zbora mladih “Via“, čije je osnivanje potaknuo fra Goran, te ministranata) krenula u posjet fra Goranu i župi Topusko, gdje je bilo predviđeno (kroz pjevanje i ministriranje) sudjelovanje u župnoj misi u Topuskom koju je predvodio upravo fra Goran. Nakon dva sata vožnje stigli su u Topusko, a nakon mise organizirano je zajedničko druženje i ručak župnika i župljana Topuskog te gostiju iz Varaždina, koje je također proteklo radosno.
To je mjesto, između ostalog, poznato i prepoznatljivo u Hrvatskoj i šire i po svojim izvorima ljekovite vode, toplicama Topusko, što su neki od Varaždinaca iskoristili te slobodno vrijeme nakon ručka iskoristili za kupanje, dok su drugi šetali mjestom. Bio je to zanimljiv izlet i lijep posjet mladih Varaždinaca, koji je završio povratkom u Varaždin u večernjim satima.

Nema komentara:

Objavi komentar